Camino

Camino 2.0.4

Lichtere browser van de makers van Firefox

VOOR

  • Lichter dan Firefox
  • Goede reclameblokker
  • Nederlandstalige versie beschikbaar

TEGEN

  • Sober en onuitbreidbaar

Goed
7

Het gratis Camino is een lichtgewicht alternatief voor browsers als Safari, Chrome en Firefox. De open source webverkenner is gebaseerd op de 'motor' van laatstgenoemde, maar biedt een minimalistischere surf-ervaring.

Camino komt uit de stal van Mozilla, de makers van Firefox. Qua uiterlijk lijken de renpaarden erg op elkaar. De webadresbalk is links geflankeerd door navigeerknoppen en rechts door een zoekmachineveld. Hieronder bevindt zich ook nog een balk voor bladwijzers. Het voordeel van Camino is dat het een stuk minder geheugen gebruikt dan de conventionele browsers. Bovendien blokkeer je via de instellingen eenvoudig webadvertenties: deze functie werkt uitstekend.

Aan de andere kant mist Camino de uitbreidbaarheid van Firefox (en Chrome). Voor deze grote webbrowsers bestaan er tienduizenden addons om uiterlijk en functionaliteit te verbeteren. Camino moet het stellen met enkele uiterst technische toevoegingen, die oninteressant zijn voor de huis-tuin-en-keuken gebruiker.

Voor webverkenners met veel addons en de nieuwste technologieën hou je het beter bij de big boys. Maar zoek je een browser - als nummer 1 of alleen voor af en toe - die spaarzaam is met je Mac's geheugen, probeer dan Camino.

Meeste downloads Browsers voor mac

Meer

Beoordelingen about Camino